Τέλος εποχής στην ανωνυμία του Google email.

Posted: 04/29/2011 in Uncategorized

Τις προάλλες ένας φίλος ( πρόσφατα μυημένος στο ιντερνέτ) με παρακάλεσε να του φτιάξω ένα email. Μπήκα λοιπόν στο Google και αφού συμπλήρωσα την ανάλογη φόρμα (όνομα ψευδώνυμο κ.λ.π. ) στο τέλος εκεί πού παλιότερα έβγαινε ένα μήνυμα πού έλεγε ότι το email είναι έτοιμο και μπλα… μπλα….μπλά …. χαιρετισμούς …Ω! …τι έκπληξη!

Μου ζήταγε τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου προκειμένου να μου στείλει με μήνυμα SMS έναν κωδικό επιβεβαίωσης.

Συγκεκριμένα έγγραφε:

Επαλήθευση του λογαριασμού σας

Τελειώσατε σχεδόν! Χρειάζεται μόνο να επαληθεύσουμε το λογαριασμό σας, για να τον δημιουργήσουμε.
Η επαλήθευση των λογαριασμών διευκολύνει τα εξής: Αποτροπή των ανεπιθύμητων μηνυμάτων: προσπαθούμε να επαληθεύσουμε ότι η δημιουργία των λογαριασμών γίνεται από αληθινά άτομα και όχι από ρομπότ.
 Η Google θα στείλει στο κινητό σας τηλέφωνο ένα μήνυμα κειμένου που περιέχει έναν κωδικό επαλήθευσης”

Παρακάτω ακολουθούσε η περιοχή της εισαγωγής του νούμερου του κινητού.

Καταλαβαίνετε αμέσως την οργή μου, διότι σαφώς δεν επιθυμώ το κινητό μου τηλέφωνο να είναι καταχωρημένο στα αρχεία της Google και αφετέρου γιατί να δώσω προσωπικά στοιχεία την στιγμή που πασχίζω για προσωπικού λόγους να παραμείνω ανώνυμος.

Επειδή υπήρχε ένας δεσμός πού έγραφε “Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τις συνήθεις ερωτήσεις μας πάτησα αυτό τον δεσμό όπου μεταξύ άλλων υπήρχε και η περίπτωση πού κάποιος δεν έχει κινητό τηλέφωνο και δείτε τι έγγραφε:

Εάν δεν έχετε τηλέφωνο, ζητήστε από έναν φίλο ή φίλη σας, να χρησιμοποιήσετε το δικό του/της αριθμό για να λάβετε τον κωδικό μέσω μηνύματος κειμένου ή φωνητικής κλήσης. Εάν χρησιμοποιήσετε την επιλογή φωνητικής κλήσης, θα λάβετε μια κλήση και θα ακούσετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που περιέχει τον κωδικό επαλήθευσης. Καταχωρίστε τον κωδικό στη σελίδα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.”

Δηλαδή αναρωτιέμαι ποίος από εσάς θα έδινε τον αριθμό κινητού του στην Google. Και αν αύριο ο “φίλος” κάνει διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, ποιόν θα κυνηγάνε; Εσείς θα το ρισκάρατε;

Και ακόμα κάτι:

Σε άλλη παράγραφο διαβάστε την δικαιολογία της Google στο γιατί θέλει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου:

Γιατί μου ζητείται να καταχωρίσω αριθμό κινητού τηλεφώνου;

Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους χρήστες από φαινόμενα κατάχρησης, ορισμένες φορές ζητάμε από τους χρήστες να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους πριν τη δημιουργία κάποιου λογαριασμού ή πριν τη σύνδεσή τους σε αυτόν. Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τα ανεπιθύμητα μηνύματα και την κατάχρηση και γι’ αυτόν το λόγο λαμβάνουμε αρκετά μέτρα για τον αποκλεισμό των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και των αποστολέων τους. Η αποστολή κωδικών επαλήθευσης σε τηλέφωνα αποτελεί έναν από τους τρόπους που μας βοηθούν να επιβεβαιώσουμε ότι η δημιουργία λογαριασμών Google και η σύνδεση σε αυτούς, γίνεται από πραγματικούς ανθρώπους και όχι ρομπότ

Θυμηθείτε ότι όταν είχατε επιτέλους συμπληρώσει την φόρμα με τους κωδικούς, το όνομα κ.λ.π. στο τέλος είχατε ξεστραβωθεί να αντιγράψετε εκείνα τα στραβά και στριμωγμένα γράμματα και είχατε φαει στην μούρη για 100 φορές το μήνυμα Οι χαρακτήρες που καταχωρίσατε δεν αντιστοιχούν στην επαλήθευση λέξης. Δοκιμάστε ξανά

Αυτό όπως γνωρίζετε είναι για επιβεβαίωση ότι ο χρήστης είναι πράγματι   ά ν θ ρ ω π ο ς    και όχι καμιά “ρ ο μ π ο τ ι κ ή   κ α φ ε τ ι έ ρ α    μ ε   τ ε χ ν η τ ή     ν ο η μ ο σ ύ ν η ” !    Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος για επιπλέον επιβεβαίωση μέσω κινητού τηλεφώνου. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική.

Τέλος η ανωνυμία στο Google και πιστεύω ότι σταδιακά θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους μεγάλους ιστότοπους.

Ενδεχομένως θα πρέπει να περιμένουμε το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στους ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς όπως έγινε με την καρτοκινητή τηλεφωνία, δηλαδή εάν δεν κάνετε επιβεβαίωση μέσω κινητού του λογαριασμού σας, αυτός να καταργείται.

Σκεφτείτε ότι το θέμα αυτό αφορά και όσους θέλουν να φτιάξουν ένα Blog. Μέχρι σήμερα αυτό θα μπορούσε να είναι ανώνυμο και όποιος ήθελε έγραφε σ’ αυτό ότι του κατέβαινε στο κεφάλι του. Όμως τώρα τέρμα αυτά πού ξέρατε. Τέρμα και τα ανώνυμα Blogs. Αμέ άντε αν σου βαστάει τώρα να βρίσεις πολιτικούς, τράπεζες, δημοσιογράφους, βασιλιάδες και υπουργούς. Το φακέλωμα θα πέφτει σύννεφο.

Και ακόμα κάτι.

Από εδώ και πέρα μην νομίζετε ότι θα έχετε όσους λογαριασμούς email θέλετε. Να τι γράφει η Google στην περίπτωση πού λάβετε την ειδοποίηση ότι “…έχετε δημιουργήσει το μέγιστο αριθμό λογαριασμών:

“Αν δείτε το μήνυμα σφάλματος «Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου έχει ήδη δημιουργήσει τον μέγιστο αριθμό λογαριασμών», θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό αριθμό. Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους χρήστες από φαινόμενα κατάχρησης, περιορίζουμε τον αριθμό λογαριασμών που μπορεί να δημιουργήσει κάθε αριθμός τηλεφώνου

Δηλαδή τέλος και οι πολλοί λογαριασμοί email. Είπαμε ότι πρέπει να τους πούμε ποιοι είμαστε, να τους δώσουμε και τα στοιχεία μας ε! δεν θα τους τρελάνουμε και από πάνω με ένα σωρό λογαριασμούς να ψάχνουν να μας βρουν μια εβδομάδα. Τόσο κόσμο έχουν να παρακολουθούν και οι server δεν είναι και άπειρης χωρητικότητας.

Mithos1gr

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ  ΣΧΟΛΙΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

widget

Please do not change this code for a perfect fonctionality of your counter
widget

ip address

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s